duurzame
innovaties
bereikbaar
voor iedereen

Advies

voor het realiseren van klimaat- en toekomstbestendige steden

Ontwerp

van energieneutrale woningen en circulaire gebouwen

Visualisatie

van opgaves en verandertrajecten rondom duurzaamheid

Organisatie

van lezingen, masterclasses, rondleidingen en workshops

Advies

Duurzaamheid is trending en ook grote bedrijven beginnen deze termen te gebruiken. Zie je soms de bomen door het bos niet meer? Ben je op zoek naar een echt duurzame oplossing voor jouw situatie? Of wil je weten wat jouw organisatie kan bijdragen om Nederland in 2050 volledig Circulair te maken? EcoEngineers kan je daarmee helpen door samen een advies op maat te maken. We onderscheiden ons door ons onderzoek en advies niet alleen in woorden maar ook visueel in kaart te brengen: wat is de opgave in een gebied of proces met de passende oplossingen? Van steden klimaatbestendig en zelfvoorzienend inrichten tot het energieneutraal maken van je woning, wij helpen je graag verder op weg!

 

ecoengineers_diensten_advies
ecoengineers_diensten_visualisatie

Ontwerp

Een duurzame leefomgeving is veel meer dan het plaatsen van zonnepanelen op daken. Duurzaam bouwen heeft met een slim en goed ontwerp te maken waarbij de gebruiker centraal staat. Een ontwerp dat zich aanpast aan zijn omgeving en er tegelijkertijd optimaal gebruik van maakt. Naast vorm, materiaal, locatie en oriëntatie spelen ook factoren als tijd, sociale structuur, samenwerking, natuur en binnenklimaat een grote rol. Dat geeft het eindresultaat niet alleen meerwaarde maar maakt het ontwerpproces samen met de opdrachtgever ook zo bijzonder. EcoEngineers helpt je verder op weg door samen het ontwerpproces in te gaan en je wensen concreter en vooral duurzaam te maken.

 

Visualisatie

Door de opgave te visualiseren worden nieuwe inzichten verkregen en kunnen andere oplossingen in beeld komen. EcoEngineers gebruikt meerdere technieken en hulpmiddelen om dit voor elkaar te krijgen: tekeningen, 3D animaties, foto's, video's, ontwerpateliers, rondleidingen, etc.

 

ecoengineers_tekening2
EcoEngineers_diensten_organisatie

Organisatie

De wereld verandert continu en innovaties vinden iedere dag plaats op het gebied van informatietechnologie tot in de bouw. Naast technische innovaties zijn sociale innovaties van groot belang. De eerste stap naar een duurzame leefomgeving begint bij bewustwording om daadwerkelijk tot acties te komen. Door creatieve workshops en sessies te houden met de betrokkenen en belanghebbenden van het gebied of opgave kom je samen tot nieuwe inzichten en verandering.

 

ecoengineers-footer-doormat-logo