Advies

Maatwerk

Duurzaamheid is trending en ook grote bedrijven beginnen deze termen te gebruiken. Zie je soms de bomen door het bos niet meer? Ben je zoek naar een echt duurzame oplossing voor jouw situatie? Of wil je weten wat jouw organisatie kan bijdragen om Nederland in 2050 volledig Circulair te maken? EcoEngineers kan je daarmee helpen door samen een advies op maat te maken. We onderscheiden ons door ons onderzoek en advies niet alleen in woorden maar ook visueel in kaart te brengen: wat is de opgave in een gebied of proces met de passende oplossingen? Van steden klimaatbestendig en zelfvoorzienend inrichten tot het energieneutraal maken van jouw woning, wij helpen je graag verder op weg!

 

ecoengineers-evalanxmeer
ecoengineers_diensten_advies

Naar een Circulaire Economie

Onze samenleving draait op wat de aarde ons geeft: we gebruiken de grondstoffen voor voedsel, onderdak, warmte, kleding, elektrische apparaten en mobiliteit. Die behoefte aan grondstoffen neemt alleen maar toe. In 2050 zijn er naar verwachting wereldwijd ruim negen miljard mensen die voldoende voedsel en water nodig hebben en in welvaart willen leven. Om dat mogelijk te maken, moeten we in actie komen. Het is tijd voor de circulaire economie! De Rijksbrede ambitie is dat Nederland in 2050 volledig circulair is. Dat betekent dat er nog veel moet gebeuren willen we gezamenlijk deze ambitie voor elkaar krijgen. EcoEngineers zet zich in om overheden, bedrijven en particulieren te helpen dit doel te halen. In opdracht van Rijkswaterstaat is de verkenning Circulair Ontwerpen uitgevoerd om inzichtelijk te maken wat van de uitvoeringsorganisatie van het Rijk nodig is om circulair te gaan werken en circulair te handelen.

Duurzaamheid in de genen

Voor EcoEngineers gaat duurzaamheid veel verder dan dit toe te passen in het werkveld. Het is ook een manier van leven. Het kantoor en de woning van EcoEngineers oprichter Amar Sjauw En Wa - Windhorst bevindt zich in de ecowijk EVA-Lanxmeer. Het vervoer wordt met zo min mogelijk CO2 uitstoot gedaan door zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen of met de elektrische deelauto. Door de circulaire economie in de praktijk uit te voeren voelen wij waar de huidige uitdagingen liggen en wat er nodig is om de transitie op gang te brengen. De transitie gaat verder dan alleen de technische oplossingen bedenken: het vergt ook een andere manier van denken en handelen. Dit is ook terug te vinden in de adviezen die worden gegeven: deze gaan verder dan de technische oplossingen. Er wordt ook gekeken naar welke doelen en ambities wenselijk zijn en welke realistische mogelijkheden er zijn om dit te bereiken, ook in houding en gedrag. Kortom duurzaamheid zit bij ons in de genen!

 

ecoengineers-elektrische-auto
ecoengineers-greenchange

Green Change

Green Change is een alliantie van verschillende partijen die zich inzet om projecten en organisaties duurzamer te maken. Green Change biedt inspiraties, zorgt voor verbindingen, structuur, schakelt tussen tactisch en operationeel niveau, ziet kansen en bouwt mee om tot een duurzame leefomgeving te komen. Hierbij staan people, planet en profit centraal om tot een duurzame verandering te komen. Om tot een blijvende verandering binnen een organisatie te komen is een aanpak ontwikkeld waarbij een organisatie aan de hand van uitgebreid adviestraject en sessies tot een blijvende verandering kan komen. Meer hierover is te lezen op de website van Green Change.

 

Gerelateerde projecten

ecoengineers-footer-doormat-logo