Circulair Terreinbeheer

Waardevolle grondstoffen

Bij circulair terreinbeheer wordt biomassa, dat vrijkomt bij water- en terreinbeheer, behandeld als waardevolle grondstof voor diverse toepassingen. Dit past binnen de circulaire economie die hoog op de agenda staat in Nederland. Het is een economie waarin grondstoffen lang en hoogwaardig in de keten worden gehouden. Het ontstaan van afval en het gebruik van hulpbronnen wordt tot een minimum beperkt. Biomassa is natuurlijk kapitaal!

Circulair Terreinbeheer magazine

Coördinatie en organisatie

Binnen het programma Circulair Terreinbeheer van de Biomassa Alliantie wordt de coördinatie en organisatie verzorgd door Astrid Meier en Amar Sjauw En Wa -  Windhorst vanuit het samenwerkingsverband Green Change. Hierbij trekken zij het programma en zorgen dat er voortgang komt in de gestelde doelstellingen vanuit de alliantie.

Succesvol circulair terreinbeheer begint bij samenwerking tussen partners in de hele keten: van oogst tot product. Om die samenwerking te stimuleren is in 2013 de Biomassa Alliantie opgericht. Tien partijen, bestaande uit decentrale overheden, kennisinstituten en terreinbeherende organisaties, spraken af om ervaringen te delen en kennis te ontwikkelen, met als doel om samen te komen tot concrete toepassingen van biomassa. En met succes: anno 2017 zijn er flink wat initiatieven en pilots van de grond gekomen. Ook de Biomassa Alliantie groeide; er nemen nu (november 2017) 15 organisaties deel.

Communicatie

Communicatie is belangrijk rond een transitie van een lineaire naar een circulaire economie. Daarom stelde het kernteam Circulair Terreinbeheer de vraag om een nieuwe website voor dit programma te maken. In opdracht van de Provincie Gelderland is er een nieuwe website gemaakt in samenwerking met Moniek Löffler (redactie), Ilva Besselink (vormgeving illustraties) en Amar Sjauw En Wa - Windhorst (webdesign).

Circulair Terreinbeheer website

Meer projecten

B&B Honeysuckle LaneAdvies Ontwerp Visualisatie

Zonnedak en Slim Laadplein CulemborgAdvies Ontwerp Visualisatie

Dakrenovatie ecowoning CulemborgAdvies Ontwerp Visualisatie

Verduurzaming Zwem- en Recreatiebad de KulkAdvies Ontwerp Visualisatie

Aanbouw boerderij AschAdvies Ontwerp Visualisatie

Circulair OntwerpenAdvies Organisatie Visualisatie

Verbouwing KaaspakhuisAdvies Ontwerp Visualisatie

Circulair TerreinbeheerAdvies Organisatie Visualisatie

Eco-ShedAdvies Ontwerp Visualisatie

Glasleien SerreAdvies Ontwerp Organisatie

Watercafé Water RaaktAdvies Organisatie Visualisatie

ecoengineers-footer-doormat-logo