Visualisatie

Ontwerpateliers

Hoe krijg je een verandering op gang of breng je de juiste oplossingen in kaart? Een ontwerpatelier kan daarbij helpen door out of the box te denken. Door visueel helder te maken wat het doel van een opgave is worden de eerste stappen gemaakt. Hierbij helpen gedreven experts de juiste vragen te stellen en dit visueel weer te geven. Van visies en plannen op verschillende schaalniveaus in stedelijke en landelijke omgevingen tot aan organisatiestructuren; een ontwerpatelier is een hulpmiddel om helder te krijgen wat de opgave is en via welke paden het doel kan worden bereikt. De resultaten van een ontwerpatelier kan op meerdere manieren vast worden gelegd. Dit kan bijvoorbeeld met tekeningen, een beeldend verslag tot een compleet communicatieplan. Hieronder staan een aantal mogelijkheden verder toegelicht. 

 

ecoengineers-ontwerpatelier
ecoengineers_tekening

Tekeningen

Beelden kunnen soms meer dan woorden zeggen. EcoEngineers gebruikt meerdere technieken en hulpmiddelen om dit voor elkaar te krijgen: handtekeningen, 2D en 3D computertekeningen, infographics, etc. Voorbeeldprojecten zijn Circulair Ontwerpen, Watercafé en het Tiny House in Utrecht. 

 

Foto's & video's

Heb je een project succesvol afgerond en wil je dit graag aan de rest van de wereld laten zien? Of wil je graag voorbeelden als inspiratie laten zien? Wij kunnen hierbij helpen door foto's en video's van een project, proces en omgeving vast te leggen. Voorbeelden zijn te vinden op ASFotografie.nl 

 

ecoengineers-foto_Roombeek_Enschede
ecoengineers-website_circulairterreinbeheer

Communicatie

Om nieuwe ideeën te kunnen verspreiden zijn er meerdere hulpmiddelen en technieken om dit te doen. Wij helpen je graag om samen een zo goed mogelijke oplossing te bedenken om de doelgroep te bereiken waarin de boodschap helder overkomt. Denk bijvoorbeeld aan het maken van brochures en boeken, maar ook digitale infographics en websites. De brochure van de Watertoren in Culemborg en de website Circulair Terreinbeheer zijn twee voorbeelden hiervan. 

 

Gerelateerde projecten

ecoengineers-footer-doormat-logo